Vodite pravila Blackjacka in posebne stave ter njihov pomen pri spletnih igrah

Blackjack je ena izmed najbolj priljubljenih igralniških iger enostaven za igranje, vendar je strategije težko obvladati. Za nove igralce je koristno vedeti, da se Blackjack imenuje tudi “21”, ker je 21 število ciljnih igralcev, ki poskušajo doseči v Blackjacku.

Cilj.

Pri igranju Blackjacka je cilj čim bližje 21, ne da bi šli. Če se približate na 21 kot delivec ali če gre delivec, dobite igro. Če se ne približate na 21 kot trgovec ali nad 21, trgovec zmaga. Če je kombinacija enaka vrednosti prodajalčeve roke, se vložek vrne.

Točkovanje roke.

Vrednost vaše roke določa nominalna vrednost kart. Karte 2-10 imajo vrednost, navedeno na kartici. Karte obraza imajo vrednost 10, asi pa vrednost 1 ali 11, kar je najbolje za igralca. Ko se igra as, kot je 11, naj bi bila roka mehka. Na primer, as in tri je mehkih štirinajst, devet in pet pa trdih štirinajst. Medtem ko bi prejel desetico na trdem štirinajstcu, bi igralec popustil, na mehkem štirinajsterici bi imela roka še vedno vrednost štirinajst, ker bi as samodejno postal a.

Igraj.

Vsak igralec igra proti delivcu. Igralci se ne igrajo drug proti drugemu. Številne spletne igralnice RootCasino Slovenia zato predstavljajo blackjack kot enojno igro proti računalniškemu trgovcu. To je koristno, ker nihče ni nestrpen. Če si vzamete čas za odločitev in nihče ne poskuša trditi, da bi, če ne bi igrali, prejeli boljše karte.

Igra je preprosta. Trgovec deli vsakemu igralcu, vključno z njim, dve karti. Trgovec ima eno sprednjo in eno obrnjeno kartico navzdol. Na splošno so igralčeve karte obrnjene navzgor, saj prodajalčeva odločitev temelji na hišnem redu in ne na igralčevi roki. Glede na svoje karte in karte prodajalca igralci določijo, ali bodo zadeli (narisali drugo karto) ali se postavili (nehali risati karte). Igralci lahko zadenejo tolikokrat, kolikor izberejo, če njihova vrednost kombinacije ni presegla 21.

Pravila trgovca.

Trgovec mora izžrebati kombinacijo 16 ali manj in mora stati na isti strani, ki ima 17 ali več. Nekatere igralnice zahtevajo, da trgovci črpajo iz mehkih 17.

Blackjack.

Če kot prvi dve karti izžrebate asa in kartico z desetimi vrednostmi, boste prejeli originalno stavo in pol. Temu se reče blackjack. Izjema je le, če ima trgovec tudi blackjack. Torej je roka potisk ali kravata.

Posebne stave.

Poleg zadetkov ali stojnic obstaja še nekaj posebnih možnosti. Najprej lahko razdelijo igralce. Če je kombinacija sestavljena iz dveh kart istega ranga, lahko igralec doda prvotno stavo in jo razdeli v dve ločeni roki. Nekatere igralnice dovoljujejo razdelitev nekompenziranih obraznih kart, saj imajo enako vrednost, vendar to ne omogočajo vse igralnice.

Če se na prvih dveh kartah prišteje devet, deset ali enajst, lahko izberete dvojno stisnjeno. To zahteva dodajanje prvotne stave (običajno podvojitev prvotne stave). Zato je mogoče, da boste videli eno in samo še eno kartico.